Első adventi hétvége – Hol a karácsonyfa?

Ők magas fokon teljesítették az első hetet…

A karácsonyfa helyén általában elég egyszer gondolkodni: az adott lakásban töltött első karácsonykor. A fa leggyakrabban a nappaliba, vagy az annak megfelelő helyiségben kap helyet, vagyis a szobában, ahol a legtöbb időt töltjük. Ennélfogva ezek a szobák meglehetősen, hát… eseménydúsak tudnak lenni. Most viszont álljunk meg egy pillanatra és képzeljük el, amint éppen karácsony este van és meghitt hangulatú fotókat készítünk egymásról, az ajándékokat bontogató gyerekekről, nagymamákról, nagybácsikról. Vajon mi szeretnénk látni a fotókon? Elég, ha a karácsonyi fényektől megvilágított boldog arcok ragyognak a képen, vagy ragaszkodunk a két hete kidobásra váró papírdoboz feldarabolt halmához is? Szükségszerű-e, hogy a nagypapa mellett a könyvespolcon fekve, tornyozva és halmokban álljanak a könyvek, nippek és egyéb használati tárgyak, vagy lehetne csak egy sima rendezett könyvespolc is? Emelik-e az ünnep fényét a radiátoron maradt hajszárító, csillámpóni és huszonöt darab szigorúan megőrzendő gyermekrajz?
Mivel a karácsonyfa helye lakásról lakásra nagyon eltérő lehet, konkrét tippeket csak konkrét esetekben tudunk mondani. De ma érdemes lenne fényképezőgépként körülnézni, de még jobb, ha egyenesen egy bútorkatalógus fotósának a bőrébe bújunk. Bár talán ez már kicsit túlzás is, elvégre mi normális, élő lakásokban lakunk… de kiindulópontnak azért nem rossz.

Az első hétvégi feladat tehát: vizsgáld meg alaposan a karácsonyfa helyét! Mi az, amit már ma rendbe tudsz tenni és nagy eséllyel úgy is maradhat karácsonyig? Mit lehet kicsit odébb húzni, kicserélni, átmenetileg elpakolni, helyére tenni? Miket tudsz megtenni még fokozatosan karácsonyig? Segítségként remek motivációs eszköz lehet a fényképezőgép, nemcsak gondolatban, de a valóságban is: készíts előtte-utána fényképeket!
S amit a kommentekben izgatottan várunk:

Kinek mit sikerült elrendeznie, hogy haladtatok ezen a hétvégén a feladattal? Fotók közléséért jutalom jár!

Nem maradtok házi feladat nélkül sem:

Gondoljátok végig, ha eddig még nem tettétek, hogy mi lesz a karácsonyi menü, s ahhoz milyen alapanyagokra van szükség!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.