Segítség a minimalista költözéshez 6 pontban

Joshua Becker, a becoming minimalist blog szerzőjének egy nagyon klassz cikke jelent meg a Forbes magazin elektronikus számában. Ha költözöl, elengedhetetlen olvasmány, ha nem, akkor is érdemes elolvasni. Tanulságos. 6 pontban foglalja össze, hogy hogyan és miért selejtezz költözéskor. Elolvastam, és a pontokhoz én is hozzátettem a magam gondolatait.
(Az eredeti cikket itt olvashatod: https://www.forbes.com/sites/joshuabecker/2017/08/03/six-ways-to-delutter-when-you-move/#1049668c3d38 )
1. Értékeld a tárgyaidat!
Biztosan szükséged van mindenre, amit az otthonodban tárolsz?
Amikor egyesével mindent meg kell fognod és bedobozolnod, és hosszan cipelned a költöztető autó felé, érdemes még a dobozolás előtt végiggondolnod: Tényleg kell ez nekem? A következő otthonomban is kerülgetni akarom?
 
2. Keresd a port!
A por most segítségedre lehet. Azok a régi edények, sosem látott poharak és tálacskák, amik porosan hevernek a szekrényed mélyén, nem kellenek. Nem fogod őket használni, ahogy eddig sem tetted.
 
3. Itt az idő a változásra!
Ha eddig gyűjtögettél, most itt az esély, hogy változtass ezen! Újragondolhatod, hogy mik is a fontos dolgok az életedben. A tárgyak?
 
4. Gyakorolhatod az elengedést
Költözés remek alkalom hogy minden tárgyadat megfogva, megnézegetve gyakorold az elengedést. Az első 15 doboz után már könnyebben fog menni! 🙂
 
5. Adományozz és add el, ami nem kell
Azokat a tényleg jó, használható állapotban lévő tárgyaidat, amelyekre nincs szükséged eladományozhatod, eladhatod. Sokak számára könnyebb az elengedés, ha tudják, hogy jó helyre kerülnek a dolgaik. De az fontos, és ezt érdemes szem előtt tartani, hogy a saját már megunt dolgainkat ne aggassuk rá másokra! ha adományboltba viszed, akkor onnan az fogja elvinni, akinek valóban kell.
 
6. Fogadd el a családod és a barátaid segítségét!
A költözés nagy lelki, fizikai megterheléssel jár. Ilyenkor megmozdulnak a segítő erők. És sokszor kellemetlen kérdéseket is feltesznek. Miért van ennyi? Miért itt? Minek kell ez neked? Ezeket a kérdéseket mi magunk is tudjuk, csak nem mindig tesszük fel magunknak.
 
Sikeres, tárgyakban csökkenő költözést kívánok mindenkinek!
Linda
dobozok

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.