Szabó Júlia

julcsi2
Julcsi

Gyerekkoromban állandóan babáztam és rendet raktam. Ez most sincs másként. Rettentően zavart ha valahol rendetlenség volt. Olyan volt nekem a pakolás, a takarítás mint egy játék, egy varázslat. Nagyon szerettem és szeretem most is ahogy a kezem nyomán, a dolgok megtalálják a helyüket, az otthonukat. Azt ahogy nyugalom, szépség és harmónia születik ebből. Sok mindent csináltam már, sok mindennel foglalkoztam eddigi életem során. Voltam gondozónő csecsemőotthonban, bölcsődében. Dolgoztam könyvesboltban, táboroztattam gyerekeket 70 önkéntessel együtt. Régóta bébiszitterkedem. Most pedig a Rendberaklak mellett különböző formában, különböző módszerrel dolgozom gyerekcsoportokkal és a gyerekek szüleivel. Ami mindegyik munkámban közös, az az emberekkel való kapcsolat, kommunikáció. Fantasztikus emberekkel ismerkedem meg a munkáim során. Mindenkiben találok valamit, amit kedvelek, csodálok. Azt gondolom, meg is érzik ezt rajtam, mert általában könnyen bizalmukba fogadnak, és szívesen megosztanak velem nehéz, komoly dolgokat is. Ez mindig nagyon megtisztelő számomra. Ugyanakkor van bennem egy erős lendület és kitartás, aminek köszönhetően mindig elérem, véghez viszem, amit igazán akarok és ez sokat segít azoknak is akik hozzám/hozzánk fordulnak.

Szeretek párban, csapatban dolgozni olyanokkal, akikkel jól kiegészítjük egymást. Ez a Rendberaklak csapatában abszolút megvalósult. Úgy érzem, Lindával, és Orsival, így hárman  olyanok vagyunk mint a tű, a cérna és a csomó. Mindent összeöltünk amit ránk bíznak 🙂

Én egy picike lakásban lakom a férjemmel és a kisfiammal. Mindenhol mindenre kicsi a hely, kevés a polc, a szekrény. Muszáj mindent praktikusan, hatékonyan tárolni, könnyen fenntartható rendszert kialakítani. Ez egy nagyon jófajta kihívás számomra. Leginkább a kreatív megoldásokat kedvelem. Abból megoldani ami itthon van, saját kezűleg készített tárolókkal ( ékszertartó sajtreszelőből), újra hasznosított dolgokkal (raklap ágy), és egyéb egyedi megoldásokkal. Sokat vagyok itthon és szeretek is itthon lenni, ebben a szép és rendezett otthonban. Tudom, hogy az apró dolgoknak is milyen nagy jelentősége van ( egy jól kialakított hely a telefontöltőknek, egy mécses az ablakban), mert az otthonnak is lelke van.