Aranyfonal módszer

Az Aranyfonal egy olyan egyszerű, könnyen követhető módszer, ami segíthet neked is rendet teremteni a tárgyaid között.  A lépéseket követve, az Aranyfonalba kapaszkodva megkönnyítjük neked a rendhez, a rendszerhez vezető utat.

Az Aranyfonal módszer lépései:

  1. Mágnesezés: Mindent egy helyre gyűjtünk!

Ha a ruhákat akarjuk rendszerezni, összegyűjtjük az összes ruhádat egy helyre úgy, mintha egy nagy mágnessel mennénk végig a lakáson, ami mindent, ami a te ruhád, magához vonz. Minden szekrényből, az előszobából, a téli és nyári ruhákat, fehérneműket és az ünneplő ruhákat is.

  1. Kupacolás: Szétválogatjuk típus szerint!

Ha a ruháknál maradunk, külön kupacba tesszük a nadrágokat, pulóvereket, zoknikat és minden mást.

  1. Selejtezés: Kivesszük, ami nem kell!

Most, hogy egy helyen vannak az azonos típusú ruhák, látjuk, hogy miből mennyi van. Átnézzük, és kivesszük, amire nincs szükséged, ami kopott, elnyűtt, nem szereted. Csak néhány darabot tartunk meg.

  1. Elrendezés: Mindent a helyére teszünk!

A végén már csak meg kell keresnünk a legjobb helyet a kupacoknak, és szépen be kell tenni az új helyére. Könnyű dolgunk lesz, mert sokkal kevesebb dolgot kell visszapakolni.

 

A rend ritmusa

A tárgyak közötti rendrakás olyan, mint a lélegzés. Van egy természetes ritmusa, iránya.

Az első szakaszban mindent begyűjtünk, beszívunk, ami az adott területhez tartozik. Válogatás nélkül beszippantunk mindent, legyen az alapvető fontosságú , vagy éppen káros, haszontalan. A begyűjtött dolgokat pedig típus szerint szétosztjuk, ahogy az oxigén is szétáramlik a testben, a megfelelő helyekre.

A második szakaszban pedig a kilégzés, az elengedés, a nyugalom következik. Testünk pontosan tudja, hogy mire nincs már szükségünk, s mindez távozik is a tüdőnkből. A kupacokba csoportosított tárgyakat kiselejtezzük, elengedjük, amire már nincs szükségünk. A megmaradt, számunkra fontos és szükséges tárgyakat pedig a legjobb helyre tesszük.

Amikor készen vagyunk, az otthonunk letisztultabb, nyugalmasabb, átláthatóbb lesz.