Pénzes praktikák

Itt az idő, hogy elbeszélgessünk arról, hogy “jó-jó ez a Rendberaklak, de az áraik… hogy képzelik ezt???”
Hát úgy képzeljük, hogy e téren sem vagyunk felkészületlenek és felelőtlenek :). Pontosan tudjuk, hogy egy nap alatt, ekkora összeg kifizetése tényleg megterhelő lehet, ugyanakkor van néhány ötletünk arra, hogy egy-egy jól sikerült rendberaklakos nap után, hogyan tud visszavándorolni a kifizetett összeg a Te pénztárcádba.

Egy rendrakással töltött nap, ugyanis nem úgy végződik, hogy fogjuk a pénzt és futunk, hanem segítünk abban is, hogy a feleslegesnek ítélt tárgyaktól a Neked leginkább megfelelő módon szabadulj meg.

1. Kuka
Egy szoba rendbetételekor teljesen természetes módon rengeteg szemét előkerül. Bár semmi értékesnek tartható tárgyat nem dobunk ki Nélküled, azért egy-egy szétmállott papírdoboz, műanyag csomagolóanyag maradványok,  kőkeményre beszáradt, de nagy százalékban már kinyomott ragasztó mindenhol lapul.
pénzes praktikák2
Ezeket első körben szelektíven szétválogatjuk, de ezeken kívül, az utolsó gyöngyöcskét és rajzszöget is megtartjuk, csoportosítjuk, Nélküled ki nem dobjuk. Ha a munka során azt mondod, hogy kuka – az adott tárgy csak akkor kerül valóban oda.

2. Adomány és rokonok
A számodra már felesleges ruhák, játékok, könyvek, egyebek sorsáról sem mi döntünk. Egy könyörtelen selejtezés során, bizony több zsáknyi holmi is összegyűlhet. Ezekről szintén Te döntesz, hogy hogyan és kinek szeretnéd továbbadni.
pénzes praktikák3
Ha inkább az nyugtat meg, hogy egy ismerős vagy rokon kapja meg, akkor az a legjobb megoldás, de ha mindegy, hogy kié lesz, csak távozzanak a zsákok a lakásból, akkor irány az adomány! A munka végén ebből rengeteget el is tudunk szállítani, de ha szeretnéd megtartani magadnak az adományozás jóleső érzését, abban is tudunk segíteni, hogy mit, hol tudsz leadni.

3. PÉNZ, PÉNZ ÉS PÉNZ
És most jön a lényeg, amiért eddig olyan kitartóan olvastad a sok locsogást. Minden rendbe rakott szobából, padlásról, de akár kamrából is, előkerülhetnek olyan tárgyak, amik teljesen alkalmasak az eladásra. Jó állapotban lévő társasjátékok, könyvek, már-épp-kinőttünk-belőle babajátékok, most-pont-fogyózom-ezért-menjen típusú tartós élelmiszerek (nutella, például… :)), nekünk-már-nem-lesz-több okán feleslegessé vált babaholmik, nem-is-annyira-tetszik-már női ruhák és cipők hadserege – hogy csak a leggyakrabban előforduló kategóriákat említsem. De néha valóságos kincsekre is bukkanhatunk, egy-egy még-pont-megjavítható elektronikai cucc, vagy ezt-már-úgysem-hordanám ékszer személyében.
pénzes praktikák
Online piactereken, aukciós oldalakon, garázsvásárokon, régiségkereskedőknél szinte bármit pénzzé lehet tenni. Igaz, valóban igényel némi időt és erőfeszítést, de ha arra gondolsz, hogy ez a pénz eddig mind a kupiszobában pihent és a tárgyak eladásával a rendrakásra szánt összeget jelentősen csökkentheted – így már sokkal inkább megéri foglalkozni vele.
pénzes praktikák5
Még az is lehet, hogy nem csak lelki, de az anyagi mérleged is pozitívan fog kijönni a végére :).

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen értékes dolgok lapulnak a szekrényed mélyén, vagy a garázs egy rég elfeledett szegletében, hívj minket, írj nekünk, mi felfedezzük, Te meggazdagodsz :)!

Ha pedig bármilyen kérdésed lenne a témával kapcsolatban, ne habozz, írj, kérdezz kommentben, mi pedig válaszolunk az összes kételyedre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.