Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Megírtam hozzá a bevásárló listát is. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
Amikor megszülettek a gyerekeim, rá kellett jönnöm, hogy muszáj előre megterveznem, hogy melyik nap mit eszünk. Be is kell vásárolnom, mert nincs időm és energiám minden nap kitalálni, bevásárolni és meg is főzni. Így aztán egy héten egyszer, többnyire pénteken kitalálom, hogy mi lesz a menü, összeírom a bevásárló listát. Szombaton pedig be is vásárolunk. Így egy héten csak egyszer kell megküzdenem az üres papírral, hogy mit is együnk, a többi napon csak rápillantok a menüre, és már el is tudom készíteni a meleg ebédet.
Az e heti menüt Julcsi állította nektek össze!
K-SZ: Tarhonyás hús, savanyúság
Cs-P: Zöldborsóleves daragaluskával, Céklás csokitorta
Sz-V: Mediterrán tepsis csirkecomb rizzsel
3 egész tojás
20dkg étcsokoládé
10dkg vaj
15dkg liszt
15dkg cukor
1tk sütőpor
15dkg porcukor
3 ek céklaléA csokoládét kockákra törjük és a vajjal együtt vízfürdőbe tesszük, hogy felolvadjon.
A tojásokat a cukorra, liszttel és a sütőporral elkeverjük. A meghámozott és lereszelt céklából 3 evőkanálnyi céklalevet kicsavarunk – ezt félrerakjuk. A reszelt céklát és az olvadt csoki nagy részét a tojásos masszához keverjük, majd egy 18 cm-es kapcsos tortaformába öntjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, majd megkenjük a porcukorral elkevert céklalével.