Heti menü 45. hét

Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!

Hétfő-Kedd: Sütőtök leves, Tex-Mex Pulyka

Szerda: Gyümölcsleves, Brassói, Sacher torta (Ezen a napon van a férjem szülinapja. Ha megkérdezem, hogy mit főzzek, mindig az a válasz: brassóit. És a kedvenc tortája a Sacher torta)

Csütörtök-péntek: Gombapaprikás, kagylótészta, savanyú uborka

Szombat-Vasárnap: Tárkonyos raguleves, darázsfészek

 

A sütőtök levest, a tex-mex pulykát, a gyümölcslevest, a tárkonyos ragulevest és a darázsfészket megtaláljátok a receptjeink között.

Brassói aprópecsenye

A brassói aprópecsenye első része nagyon egyszerűen elkészíthető. Azért csinálok ritkán, mert nem szeretek sült krumplit sütni, de a férjem szülinapjára sütök. 🙂

Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, pár gerezd fokhagyma, pörköltnek való hús, bors, só, majoranna, borsó, krumpli, olaj

A hagymát apróra vágom, olajon megdinsztelem, ráteszem a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát is. Ráteszem a kockára vágott húst,megborsozom, teszek rá majorannát és egy kis vizet. Amikor már majdnem puha, ráteszem a borsót.

A második lépés, hogy kockára vágott krumpliból sült krumplit készítek, a kettőt összekeverem és kész.

brassoi-apropecsenye

Sacher torta

Hozzávalók: 4 tojás, 10 dkg vaj, 14 dkg porcukor, 14 dkg étcsoki, 7 dkg finom liszt, 10 dkg sárgabarack lekvár, 12 dkg étcsoki, 12 dkg porcukor (lehet dupla adagot is készíteni)

A vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a megolvasztott étcsokit és elkeverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját és tovább keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük és a masszába forgatjuk, beleszitáljuk a lisztet. A tésztát kivajazott, zsemlemorzsával behintett tortaformába öntjük. 170 C-os sütőben 1 órát sütjük.

Amikor kész, kettévágjuk, megmelegített sárgabarack lekvárral megkenjük.

Máz: csokidarabokat egy teáskanál olajjal vízgőz fölött felolvasztjuk, teszünk bele porcukrot, ha kell, egy kis vizet. Rákenjük a tortára.

sacher-torta

Gombapaprikás

Hozzávalók: 1 fej hagyma, pirospaprika, olaj, gomba

A gombapaprikás pont úgy készül, mint a pörkölt azzal a különbséggel, hogy nem kell rá vizet tenni, mert sok-sok víz van benne. Inkább figyelni kell, hogy párologjon a vízből.

A hagymát felvágom és megdinsztelem. Teszek rá sót, pirospaprikát. A gombát felvágom (nem is kell megpucolni, ha nem földes), rádobom a hagymára. Megfőzöm és kész.

gombapaprikas

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.