Ruharendszerezés egy apró lakásban

Decemberben egy apró, budapesti lakásban jártunk.  A családba nemsokára kisbaba érkezik. így a gyerekszobában, ami eddig egy 5 éves kisfiú birodalma volt, helyet kellett csinálni a kisbaba ruháinak és a kiságynak.

A fiatal házaspár praktikusan, jól átgondoltan alakította át a lakás tereit, ezzel többek között kialakított egy jól használható gardróbot is.

A z első feladatunk a ruhák rendszerezése volt. Először a kisfiú ruháit néztük át. Csak azt hagytuk meg, amik jó méretűek voltak, az anya szívesen adta fel a kisfiára és ő maga is szívesen hordta. Így pont annyi ruha maradt, amennyire egy 5 éves gyereknek szüksége van. Sőt, egyedül is tudja kezelni. A komódból átkerültek a ruhái a gardróbba, így felszabadult a hely kisbaba számára.

Ezután az édesanya ruhái következtek. Ez már nehezebb dió volt, mert izgalmas, klassz, sokféle ruha van a mama tulajdonában, amelyek közül nehezebben selejtezett.  Azért így is sikerült 2 nagy zsák ruhát kiszelektálni. Míg én a ruhák átnézésében segítettem, addig Orsi helyet varázsolt a gardróbban, hogy a ruhák, ami ennek a napnak az elsődleges célja volt, szép rendben, szellősen kerülhessenek a helyükre.

Délután az apa is bekapcsolódott a munkába. Ő is átnézte a ruháit, cipőit. A nap végén négy nagy zsákot vittünk el a Máltai Szeretetszolgálathoz.

Zárásként megbeszéltük a további lépéseket (pl. kölcsön ruhákat visszaadni, csak azok a baba dolgok legyenek a lakásban, amelyekre az első fél évben szükség lesz, mi legyen következő terület, amire koncentrálunk).

IMG_0449IMG_0452