Öt tipp: Hogyan rendszerezd a kézműves eszközeidet!

A Farsang közeledtével egyre aktuálisabb lesz, hogy eligazodjunk a kézműves eszközeink között. Hiszen akkor lehet gyorsan, bosszankodás nélkül jelmezt készíteni, akár a gyerekekkel együtt, ha az eszközök könnyen elérhetőek, és tudod, milyen alapanyagok állnak a rendelkezésedre. Lapozás után, néhány extra tipp!

  1. Az alapanyagokat csoportosítsd típus szerint! Fontos, hogy a már nem használható darabokat ne tartsd meg azzal a felkiáltással, hogy jó lesz még valamire! Inkább legyen kevesebb, de jól átlátható a készleted.
  2. Az anyagokat érdemes állítva tárolni, így ha szükséged van valamire, azonnal átlátod, hogy milyen textilek állnak a rendelkezésedre. Csoportosítsd szín és az anyag minősége szerint. Ez a két szempont van, ami szerint a legtöbbször anyagot választasz.

IMG_0703

3. A nagy varrós dobozokat érdemes több kisebb egységre szétszedni: cérnás doboz, gombos doboz, gombostű-tűk. Külön dobozban a szalagok, gumik, tépőzárak, cipzárak.

IMG_0719

  1. A kis zacskókban megvásárolt apróbb dolgokat (pl. mozgó szemecskék, különleges gyöngyök, flitterek)  tedd kis üvegekbe, amit be is tudsz csukni. Így nem borulnak ki, gurulnak szét. Van erre egy nagyon klassz üveg, amiben a sűrített paradicsomot árulják a boltban. 🙂
  2. A sablonokat, kivágott mintákat tedd lefűzhető tasakokba, és egy csatos mappában téma szerint csoportosítva tárold. Pl. Farsang, Húsvét, Karácsony

Ha teljes körű rendszerezést szeretnél, jelentkezz a február 5-6-7-ei ON-LINE PROGRAMUNKRA ( http://rendberaklak.hu/on-line-programok/ ) , vagy hívj minket házhoz!