Második adventi hétvége – Út a boldog sütögetéshez

Forrás: http://vibekedesign.blogspot.co.uk/

Lassan elérkezik a karácsonyi sütés-főzés ideje, lehet már gondolkodni a karácsonyi vacsora fogásain, s az ünnepekre várva, akár néhány adventi aprósütemény is az asztalra kerülhet. Főzős magazinok és női lapok végtelen sora ontja magából a recept ajánlatokat, s egy-egy ellopott percben jólesik a gusztusos fotókat nézegetve tervezgetni a Karácsonyt.
De mi vár majd ránk, mikor végre a tettek mezejére lépünk? Tudjuk-e hol rejtőznek a karácsonyi sütiformák? És kellemetlen meglepetésként kiderül-e majd a tészta összeállításánál, hogy az a kiló liszt, amiről azt hittük, hogy ott van a cukor mögött… az már kísérteties módon köddé vált? S várnak-e ránk még tavalyról megmaradt, de azóta ragacsos tömbbé összeállt díszítő cukorkák?
Kerüljük el idén ezeket a kevésbé örömteli pillanatokat, minimális erőbedobással, készítsük fel méltó módon a konyhánkat is a sütés-főzésre!
Három rövid lépéssel már közelebb kerülhetünk a célhoz.
1. Elsőként nézzük át, hogy mi minden van otthon, és az alkalmas-e még emberi fogyasztásra! Ne restelljünk listát is készíteni a talált és felhasználható alapanyagokról!
2. Másodsorban a sütéshez használandó eszközöket tekintsük át: tudd, hogy hol találod a szaggatókat, a kenőtollat, a sodrófát, vagy a ritkábban használt konyhai gépeket! És igen, az sem árt, ha elpakolsz onnan, ahová majd a nyújtódeszkát rakod!
3. Harmadik pontként pedig készíts listát a vásárlandó dolgokról, ami így, a kamra részletes ismeretében, már sokkal rövidebb és barátságosabb lesz a vártnál!
+1. Extra feladatként pedig kukkants be a mélyhűtőbe is! Ha van időd és szeretnél igazán előrelátó lenni, néhány arra alkalmas süteményt már előre megsüthetsz, s ha van elegendő hely neki, hát a mélyhűtőben is megvárhatják a karácsonyt!

Ezek a lépések természetesen nem jelentek teljes megoldást az esetleges konyhai problémákra, csak afféle ünnepek előtti tűzoltásnak jók. Ha azonban szeretnéd egy tökéletesen rendezett konyhával várni a karácsonyt és az újévet, tarts velünk december 10-13-a között az online konyha programunkon is!

Jövő héten a gyerekjátékok kérdése kerül napirendre… igen, alászállunk a legmélyebb bugyrokba is… Házi feladatként csak annyit kaptok, hogy készüljetek lelkileg 🙂 !

Szeretettel üdvözöl addig is:

a Rendberaklak csapata

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.