Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Megírtam hozzá a bevásárló listát is. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
Amikor megszülettek a gyerekeim, rá kellett jönnöm, hogy muszáj előre megterveznem, hogy melyik nap mit eszünk, és be is kell vásárolnom, mert nincs időm és energiám minden nap kitalálni, bevásárolni és meg is főzni. Így aztán egy héten egyszer, többnyire szombaton, kitalálom, hogy mi lesz a menü, összeírom a bevásárló listát, és be is vásárolunk. Így egy héten csak egyszer kell megküzdenem az üres papírral, hogy mit is együnk, a többi napon csak rápillantok a menüre, és már el is tudom készíteni a meleg ebédet.
Január 25-31. hétfőtől vasárnapig
Hétfő: Lencseleves, Sült túrógombóc
Kedd: Lencseleves, Sült Túrógombóc
Szerda: Rakott kel
Csütörtök: Rakott kel
Péntek: Tojásleves, Hal, savanyú káposzta
Szombat: Húsleves, Mákos Guba
Vasárnap: Húsleves, Mákos Guba
Bevásárló lista:
A listába mindent beleírok, amire az ételek elkészítéséhez szükség van. Ezekből biztosan sok minden van neked otthon, azokat húzd ki a listáról.
- 25 dkg lencse
- 2 dl tejföl
- egy szál füstölt kolbász vagy másmilyen füstölt hús
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 dkg túró
- 15 dkg cukor
- 10 db tojás
- 1,5 zsömle
- 2 cs van. cukor
- 1 citrom héjja
- 5 dkg mazsola
- egy kis tej
- 4 ek zsemlemorzsa
- egy nagy vödör tejföl
- 70 dkg darált hús
- 1 fej kelkáposzta
- másfél bögre rizs
- olaj
- pirospaprika
- só
- tengeri hal
- savanyú káposzta
- hús húslevesbe (én szoktam pulykanyakat vagy marhahúst is venni húslevesbe)
- sárgarépa, fehérrépa, más zöldségek, amit szerettek a levesbe tenni
- cérnametélt vagy búzadara és tojás a daragaluskához
- egy csomag mák
- 15 db kifli
- 2 liter tej
- 1 van. puding az öntethez
- porcukor
- vaj
Az e heti recept:
Sült túrógombóc
Hozzávalók: 50 dkg túró, 10 dkg cukor, 1 tojás, 1,5 zsömle, 1 cs vaníliás cukor, 1 citrom héjja, 5 dkg mazsola, egy kis tej, 4 ek zsemlemorzsa
Az öntethez: 2 pohár tejföl, 1 tojás, 3 ek cuor, 1 cs vaníliás cukor
A zsömlét annyi tejbe áztatjuk, amennyit beszív. Kinyomkodjuk a zsömlét és összekeverjük a többi hozzávalóval. Kivajazunk egy jénait, nagy gombócokat egymás mellé rakjuk. Az öntet hozzávalójuk összekeverjük és ráöntjük. A sütőt 200 c-ra állítjuk és megsütjük.
Ha szeretnéd biztosan minden héten megkapni a menüsort, a bevásárló listát és a recepteket, iratkozz fel a hírlevélre!
Ha ezen a héten van olyan étel, aminek még szívesen olvasnád a receptjét, írj nekünk! Elküldjük neked!
Szeretnél te is beleszólni a menüsorba? Speciális igényeid vannak! Írj, hátha tudunk segíteni!
Jó főzést, egyszerűbb hétköznapokat kívánunk!
Orsi, Julcsi és Linda