Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
Amikor megszülettek a gyerekeim, rá kellett jönnöm, hogy muszáj előre megterveznem, hogy melyik nap mit eszünk. Be is kell vásárolnom, mert nincs időm és energiám minden nap kitalálni, bevásárolni és meg is főzni. Így aztán egy héten egyszer, többnyire pénteken kitalálom, hogy mi lesz a menü, összeírom a bevásárló listát. Szombaton pedig be is vásárolunk. Így egy héten csak egyszer kell megküzdenem az üres papírral, hogy mit is együnk, a többi napon csak rápillantok a menüre, és már el is tudom készíteni a meleg ebédet.
Az e heti menüt Julcsi állította össze Nektek!
H-K: Húsos karalábétál rizzsel
Sz-Cs: Répás gnocchi, tejfölös uborkasaláta
P: Vöröslencse krémleves, svéd almatorta
Sz-V: Pizza 
Húsos karalábétál
Hozzávalók 4 adaghoz:
1200 g karalábé
50 g vaj
fél kg darált hús
kb 6 ek. tejszín
só 
bors
 
 
 
A karalábét meghámozzuk és uborkagyalun vékony karikákra vágjuk.
A vajat felolvasztjuk, a húst hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk és nagy lángon, kevergetve megpirítjuk.
A karalábét a húshoz keverjük és közepes lángon 10 percig lefedve, majd további 10 percig fedő nélkül pároljuk. Közben egy-két kanál vizet önthetünk alá, nehogy lesüljön.
A kész ételt tejszínnel dúsítjuk. 
 
Vöröslencse krémleves
Hozzávalók 4 adaghoz:
40 dkg vöröslencse
2 fej hagyma
4 gerezd fokhagyma
125 ml tejszín
2 ek curry 
2 ek római kömény
2 ek kurkuma
olívaolaj
1l víz
só 
bors
 
 
 

 
Az olajon a hagymát üvegesre pirítom, majd a fokhagymát is hozzá adom. hozzáöntöm a lencsét, majd a vizet, és a fűszerekkel 10-15 percig főzöm.
Beleöntöm a tejszínt és botmixerrel pürésítem. Még 1-2 percig főzöm, és kész!
 
40 dkg rétesliszt
5 dkg  friss élesztő
1 csapott mokkáskanál  só
1 csapott mokkáskanál cukor
2 evőkanál  olaj
2 dl víz
 
A feltéthez:
bármilyen zöldség
felvágott 
paradicsom szósz 
sajt
oregánó
bazsalikom
 
Nálunk a kukoricás-tonhalas a sláger :).
 
 
 
 

 
Minden alapanyagot előkészítünk egy tálba a víz kivételével. Készítsük a kezünk ügyébe a langyos vizet is. A tésztához csak annyi vizet adjunk, hogy a tészta összeálljon. Az élesztőt nem kell tejben felfuttatni csak belemorzsolni a tálba.
A tésztát kb. fél órán keresztül hagyjuk pihenni, ezalatt picit megkel. Amíg kel a tészta előkészíthetjük a szükséges alapanyagokat a feltéthez, ki hogyan szereti.
Én a tésztát ketté osztottam, elnyújtottam és két kisebb kiolajozott tepsibe helyeztem. Ráraktam a feltétet, és kb. 190 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.