Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Megírtam hozzá a bevásárló listát is. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
Amikor megszülettek a gyerekeim, rá kellett jönnöm, hogy muszáj előre megterveznem, hogy melyik nap mit eszünk. Be is kell vásárolnom, mert nincs időm és energiám minden nap kitalálni, bevásárolni és meg is főzni. Így aztán egy héten egyszer, többnyire pénteken kitalálom, hogy mi lesz a menü, összeírom a bevásárló listát. Szombaton pedig be is vásárolunk. Így egy héten csak egyszer kell megküzdenem az üres papírral, hogy mit is együnk, a többi napon csak rápillantok a menüre, és már el is tudom készíteni a meleg ebédet.
Az eheti menüt Julcsi állította össze Nektek!
H: Tökfőzelék, fasírt
K-Sz: Rántott patisszon, krumplipüré
Cs-P: Nyári gombaleves, sárgabarackos gombóc
Sz-V: Töltött paprika, főtt krumplival
Bevásárló lista:
2 x 1 kg darált hús
1 kg gyalult tök
2 kg krumpli
1 nagy patisszon
8 db tölteni való paprika
8 db sárgabarack
40 dkg gomba
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
2 cs. petrezselyem
1 cs. kapor
5 db vöröshagyma
1 db fokhagyma
1 liter paradicsomlé
1 nagy tejföl
15 dkg vaj
320 ml tej
10 db tojás
rizs
2 db zsemle
zsemlemorzsa
búzadara
liszt
olaj
ecet
cukor
bors
fűszerpaprika
- 4 evőkanál olaj
- 2 db hagyma
- 400 g gomba
- 4 db sárgarépa
- 2 db fehérrépa (nagyobb)
- 2 evőkanál liszt
- só
- bors
- fűszerpaprika
- 2 evőkanál petrezselyemzöld
- 3 l víz
A tésztához
- 500 g krumpli
- 1 db közepes tojás
- 1 teáskanál búzadara
- 1 csipet só
- 1 evőkanál olaj
- 100 g liszt
A töltelékhez
- 8 szem sárgabarack
- cukor
A panírhoz
- zsemlemorzsa
- vaj