Heti menü 61. hét

Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!

H-K: tejfölös karalábéleves, fasírt, krumplifőzelék

SZ-CS: parajos-sonkás rizottó, zöldsaláta

P: grillezett csirkemell, currys tepsis burgonya

Szo: tárkonyos raguleves, grízfelfújt baracklekvárral

V: tárkonyos raguleves, paradicsomos penne

Currys tepsis burgonya

Hozzávalók

1,5 kg burgonya

2 doboz főzőtejszín

3 gerezd fokhagyma

só, bors, curry tetszés szerint

Elkészítés

A burgonyát vékonyra szeletelem és puhára főzöm. Egy kisebb tepsit vagy jénait kivajazok, szépen egymásra csúsztatva elterítem benne a krumpliszeleteket, sózom, borsozom. A tejszínt elkeverem a curryvel és a reszelt fokhagymával, sót adok hozzá, és a szószt egyenletesen eloszlatom a krumplirétegen. Forró sütőben pirosra sütöm.

currys-krumpli

Grízfelfújt

Hozzávalók

20 dkg búzadara

1 l tej

5 dkg kristálycukor

12 dkg vaj

15 dkg porcukor

pici só

4 tojás

1 citrom reszelt héja

1 vaníliarúd kikapart magja

Elkészítés

A búzadarából a tejjel és az 5 dkg kristálycukorral sűrű grízt főzök. Amikor kihűlt, belekeverem a tojássárgákat, a vajat, a porcukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat és a sót. A tojásfehérjéből habot verek, és óvatosan a masszába forgatom. Sütőméretű tepsibe simítom, 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm, baracklekvárral tálalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.