Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
H-K: tejfölös karalábéleves, fasírt, krumplifőzelék
SZ-CS: parajos-sonkás rizottó, zöldsaláta
P: grillezett csirkemell, currys tepsis burgonya
Szo: tárkonyos raguleves, grízfelfújt baracklekvárral
V: tárkonyos raguleves, paradicsomos penne
Currys tepsis burgonya
Hozzávalók
1,5 kg burgonya
2 doboz főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma
só, bors, curry tetszés szerint
Elkészítés
A burgonyát vékonyra szeletelem és puhára főzöm. Egy kisebb tepsit vagy jénait kivajazok, szépen egymásra csúsztatva elterítem benne a krumpliszeleteket, sózom, borsozom. A tejszínt elkeverem a curryvel és a reszelt fokhagymával, sót adok hozzá, és a szószt egyenletesen eloszlatom a krumplirétegen. Forró sütőben pirosra sütöm.
Grízfelfújt
Hozzávalók
20 dkg búzadara
1 l tej
5 dkg kristálycukor
12 dkg vaj
15 dkg porcukor
pici só
4 tojás
1 citrom reszelt héja
1 vaníliarúd kikapart magja
Elkészítés
A búzadarából a tejjel és az 5 dkg kristálycukorral sűrű grízt főzök. Amikor kihűlt, belekeverem a tojássárgákat, a vajat, a porcukrot, a vaníliát, a reszelt citromhéjat és a sót. A tojásfehérjéből habot verek, és óvatosan a masszába forgatom. Sütőméretű tepsibe simítom, 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütöm, baracklekvárral tálalom.