Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
Az e heti menüt Linda állította össze nektek.
Hétfő-kedd: Vöröslencse krémleves, Waldorf Saláta, Túrós pogácsa
Szerda-csütörtök: Zöldséges spagetti
Péntek: Juhtúrós Quiche
Szombat-Vasárnap: Halászlé, Krumplipüré, Rántott hús
Hétfő-Kedd: Furcsa a hétfői összeállításom. 🙂 Ennek az az oka, hogy az ovinkban lesz a Regionális konferencia, és sütök az óvónéniknek túrós pogácsát. Így a könnyű és gyors vöröslencse krémleves mellé csak egy salátát készítek, mert utána vagy akár mellé a pogácsából is tartok itthon jó néhány darabot. 🙂
A Vöröslencse kréleves, a Waldorf Saláta és a Túrós pogácsa receptjét is megtalálhatjátok a http://rendberaklak.hu/receptjeink/ között.
Zöldséges spagetti
Ezen a héten muszáj egyszerűsítenem. Így ennek az ételnek az elkészítése sem fog sok idődbe telni neked sem. 🙂
hozzávalók:
50 dkg spagetti, reszelt sajt
A szószhoz: 1-2 fej hagyma, 3 db kaliforniai paprika, 1 doboz gomba, 20 dkg paradicsomsűrítmény, só, oregánó, kakukkfű, bazsalikom, majoranna
A szósz elkészítése: A hagymát, paprikát, gombát apróra vágom. A hagymát megdinsztelem, ráteszem a gombát és a paprikát. Ha már félig megpuhult hozzáöntöm a paradicsomszószt, egy kis vizet és fűszerezem. Kifőzöm a tésztát és már kész is az ebéd. 🙂
kép forrása: whatagirleats.com
Juhtúrós qiuche
A quichet innen tanultam, a többiektől. Előtte még a nevét sem ismertem, sőt kiejteni sem tudtam. De annyira egyszerű és gyors étel, hogy hamar barátságot kötöttünk én és a quiche. Úgy döntöttem, hogy kipróbálom, milyen is juhtúróval. Még nem tudom, mi lesz az eredménye, de beszámolok róla, amint elkészítettem. 🙂
Halászlé
Azt már bizonyosan tudjátok, hogy nálunk hal csak akkor jöhet szóba, ha Mápó a férjem nincs itthon. Most hétvégén képzést tart, így nem lesz itthon ebédkor. Ezért halászlét eszünk a fiúkkal. Az egyszerűsítés jegyében nem passzírozok, hanem veszek egy halászlésűrítményt, teszek hozzá vizet. Felforralom, és beleteszem a halat, majd puhára főzöm. 🙂