Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
Az e heti menüt Orsi állította össze nektek.
Heti menü
H-K: mustáros lencseleves, tejberizs
Sz-Cs: paprikás krumpli
P-Szo: fokhagyma krémleves, sztrapacska
V: mézes-mustáros csirke, rizs, brownie
Mustáros lencseleves
50 dkg lencse
3 babérlevél
2 közepes vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
3 ek olaj
4 ek liszt
35 dkg tejföl
4 ek mustár
6 ek cukor
4 dl tej
10 dkg kolbász
só, bors
A lencsét megmosom, felteszem főni a hagymákkal, babérlevéllel. Kb háromnegyed órát hagyom főni, majd beleteszem a kolbászt, sót, borsot és a hagymákat kiveszem. A lisztet összekeverem a tejföllel, tejjel és mustárral, majd szitán keresztül a leveshez adom. Ízlés szerint cukrozom.
Brownie
Ezt a receptet ismét a már bemutatott parfeblogról hoztam. Többször volt már alkalmam kóstolni és még egyszer sem csalódtam benne :).
10 dkg teavaj
15 dkg csokoládé
2 tojás
3-4 evőkanál cukor
3-4 evőkanál liszt, egy kis marék szeletelt mandula (elhagyható, de sokat dob rajta)
A csokit a vajjal felolvasztom, félreteszem, kicsit hűlni. Addig habosra keverem a tojást meg a cukrot. Ehhez keverem a vajas-csokis masszát, majd a lisztet és a mandulát. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 10-15 percig kell sütni. Ez egy kis tepsinyi adag, kb 4 főre elég, mivel nagyon tömény. Mivel nem nagyon nő meg sütés közben, tényleg kicsi tepsit, sütőformát válasszunk, mert ha túl vékony, akkor is kiszárad.