Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Megírtam hozzá a bevásárló listát is. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
Amikor megszülettek a gyerekeim, rá kellett jönnöm, hogy muszáj előre megterveznem, hogy melyik nap mit eszünk. Be is kell vásárolnom, mert nincs időm és energiám minden nap kitalálni, bevásárolni és meg is főzni. Így aztán egy héten egyszer, többnyire pénteken kitalálom, hogy mi lesz a menü, összeírom a bevásárló listát. Szombaton pedig be is vásárolunk. Így egy héten csak egyszer kell megküzdenem az üres papírral, hogy mit is együnk, a többi napon csak rápillantok a menüre, és már el is tudom készíteni a meleg ebédet.
Az eheti menüt Linda állította össze Nektek! A hét slágere a cukkini. Ezt a hónapot a Bakonyban töltöttük, és rengeteg cukkini termett a kertben. De tényleg. Szerencsére, van egy-két étel, amit a gyerekek szívesen megesznek akár minden nap, és ezek között van a cukkini krémleves is. Szóval írok nektek egy-két cukkinis receptet.
Hétfő-kedd: Cukkini krémleves, majonézes kukoricasaláta, sült csirke
Szerda-CSütörtök: Rántott cukkini, rizs, tartár mártás, szilvás gombóc
Péntek: Cukkinis lecsó
Szombat-vasárnap: Cukkini krémleves, milánói makaróni
- egy csomó cukkini
- 8 db sárgarépa
- 10 db krumpli
- 2×2 dl főzőtejszín
- nagy vödör tejföl
- majonéz
- mustár
- kukorica konzerv 2 db
- 6 db csirkecomb
- prézli, liszt, tojás, olaj a panírozáshoz
- 1 1/2 bögre rizs
- 40 dkg liszt
- 10 db tojás
- prézli a szilvásgombóchoz
- szilva
- fahéj és cukor a szilva belsejébe
- paprika, paradicsom a lecsóhoz
- 1 cs makaróni tészt
- 50 dkg darált hús
- paradicsompüré és fűszerek a milánóihoz
Cukkini krémleves
Nos hát, annyiszor megfőztem ezt a levest az elmúlt napokban, hogy most gyorsan leírom nektek. Egyszerű, és még a férjem is szívesen megeszi, pedig a krémlevesek nem tartoznak a kedvencei közé.
A felvágott hagymát olajon megdinsztelem. megpucolom a répát, krumplit és a cukkinit. Minden zöldséget felkockázok. A krumplit és a répát előbb, a cukkinit egy kicsit később ráteszem a hagymára, teszek rá egy kis vizet és egy kis vegetát vagy valami hasonlót. Nekem a szüleim által készített zöldségkeverékem van, azt szoktam ízesítésül beletenni a levesekbe. Ha megfőtt, összeturmixolom, teszek bele főzőtejszínt, rottyantok rajta egyet és kész. Jó étvágyat!