Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!
H-K : gesztenyekrémleves, bolognai spagetti
Sz-Cs: sajtos-tojásos töltött krumpli
P-Szo: frankfurti leves, almafelfújt
V: vadas hús, zsemlegombóc, csokis keksz
Gesztenyekrémleves
25 dkg gesztenyemassza
1 l tej
1 narancs héja és leve
rum v. rumaroma
vaníliás cukor
cukor ízlés szerint
1 dl víz
1 marék mazsola
2 ek keményítő
A mazsolákat beáztatjuk a rummal ízesített vízbe. A tej felét felforraljuk a cukorral és a vaníliás cukorral, a narancshéjjal és a narancs levével, a másik felét összefőzzük a gesztenyemasszával. Ez utóbbit ízesítjük a rummal vagy rumaromával. A narancsos tejet beleszűrjük a gesztenyésbe és összeturmixoljuk. A keményítőt kikeverjük egy kis vízzel, majd hozzáadjuk a leveshez, összefőzzük és kész. Mazsolával és tejszínhabbal tálaljuk.
Recept és kép a nosalty.hu-ról.
Sajtos-tojásos töltött krumpli
4 nagy krumpli
4 ek vaj
só, bors
10 dkg sajt
4 tojás
10 dkg sonka
újhagyma
A krumplit héjában megfőzzük, a tetejüket hosszában levágjuk, a belsejüket kikaparjuk. A krumplikat kivajazzuk, sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük, beleszórjuk a krumplikba, az apróra vágott sonkával és hagymával együtt, egy kicsit félreteszünk a díszítéshez. A tojásokat beleütjük a krumplikba, megszórjuk sajttal és a többi hozzávalóval. 180 C-ra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
Recept és kép a nosalty.hu-ról.
A bolognai spagetti, a vadas, a frankfurti leves és a csokis keksz receptjét megtalálod a receptes oldalunkon!
Jó étvágyat kívánunk!