Heti menü 33. hét

Ebben a bejegyzésben a mi családunk jövő heti menüjét olvashatjátok. Próbáljátok ki! Biztosan leegyszerűsíti a hétköznapokat. A menü tervezésekor figyelembe veszem az adott hét programját. Nem főzök minden nap, igyekszem úgy főzni, hogy két napra elég legyen. A végén találtok még egy-két receptet is, hogy azt se kelljen keresgélni!

Amikor megszülettek a gyerekeim, rá kellett jönnöm, hogy muszáj előre megterveznem, hogy melyik nap mit eszünk. Be is kell vásárolnom, mert nincs időm és energiám minden nap kitalálni, bevásárolni és meg is főzni. Így aztán egy héten egyszer, többnyire pénteken kitalálom, hogy mi lesz a menü, összeírom a bevásárló listát. Szombaton pedig be is vásárolunk. Így egy héten csak egyszer kell megküzdenem az üres papírral, hogy mit is együnk, a többi napon csak rápillantok a menüre, és már el is tudom készíteni a meleg ebédet.

Az e heti menüt Julcsi állította össze Nektek!

H-K: Zöldséges fasírozott, krumplipüré
Sz: Gombapaprikás, nokedli
Cs-P: Bácskai rizses hús
Sz-V: Tárkonyos csirkeragu leves, Vargabéles

 
Zöldséges fasírozott
 

20 dkg répa
20 dkg cukkini
30 dkg marha darálthús
1 tojás
zsemlemorzsa
fokhagyma
petrezselyem
só, bors

zoldsesgeshusgombockapiapaprikasmartogatossalkicsi

 

Reszeljük le a zöldségeket sajtreszelőn, sózzuk meg, tegyük szűrőbe, és nyomkodjuk ki a levét. Keverjük el a hússal. Tegyük hozzá a tojást és a fűszereket, mald annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható legyen. Pihentessük a hűtőben legalább 30 percet, majd kis gombócokat formálva süssük ki forró olajban.

Vargabéles

50 dkg tehéntúró
10 dkg cérnametélt 
1 csomag réteslap /8 lapos/
3 db tojás
1 db citrom reszelt héja
3 dl tejföl
10 dkg mazsola
15 dkg cukor
5 dkg vaníliás cukor
6 dkg vaj

vargabeles

A mazsolát meleg vízbe beáztatjuk. A tésztát sós vízben kifőzzük. A túrót szitán vagy tésztaszűrőn áttörjük. A tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a kristálycukor 2/3 részével habosra keverjük. Hozzáadjuk a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a tejfölt és az áttört túrót. Összekeverjük, és beleforgatjuk a kifőtt tésztát. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan a masszához keverjük. Egy tepsit kivajazunk, kibéleljük a réteslap felével /4 lap/. Egyenletesen elosztjuk rajta a túrós masszát, majd befedjük a maradék réteslappal. Olvasztott vajjal megkenjük a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt, 150-160 fokon készre sütjük. Kockára vágva, porcukorral szórva tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
A Tárkonyos csirkeragu leves, és a Bácskai rizses hús receptjét itt találod :).

Heti menü 33. hét” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.