Czech Linda

Linda
Linda

Amikor nőből először feleség majd anya lett belőlem, az életem sok szempontból megváltozott. Ami addig természetes volt, egy darabig elérhetetlen, majd hosszas szervezéssel lett csak elérhető. Amikor pedig 40 éves lettem, és újra lehetőségem lett dolgozni, valamit máshogy akartam csinálni.

Eddig is gyönyörű dolgokkal foglalkoztam. Tanítottam hátrányos helyzetű gyerekeket írni, olvasni, számolni, később egy alternatív iskolában voltam osztálytanító. Majd a Bátor Tábor Alapítványnál dolgoztam, szerveztem és vezettem a nyári táborokat a súlyos, krónikus beteg gyerekeknek, irányítottam az önkéntes szervezést, a programok kitalálását.

Aztán megszülettek a fiaim. Itthon voltam és lassan kialakult bennem egy ötlet, hogy mi az, amivel igazán szeretnék foglalkozni.

Már régóta foglalkoztat a rend, a rendszerezés kérdése, de igazán akkor lett fontos számomra, amikor a gyerekeim akkorák lettek, hogy tudnak rendet és óriási rendetlenséget is csinálni.

A fejem akkor tud tisztán gondolkodni, összeszedett lenni, ha a környezetem átlátható és megvan benne a lélek, a szépség. A fiúkkal olyan rendszert kellett kialakítanom, ami könnyen fenntartható, és jó érzéssel tudok benne lenni.  Amikor barátok, ismerősök, a család jönnek hozzánk, sokszor kapom azt a visszajelzést, hogy: De jó, milyen rend van nálatok! Milyen klassz a játékok vagy éppen a számlák rendje!

Lassan kiforrt egy ötlet, és hozzá a gyakorlat: a Rendberaklak, ahol a rendnek lelke van.

Mit is csinálunk? Elmegyünk olyan családokhoz, lakásokba, házakba, ahol rendszerre van szükség, és segítünk kialakítani egy rendszert, amit már egyedül is lehet működtetni.

Óriási lelkesedéssel tölt el, amikor látok egy kamrát, ahol a dolgok nehezen használhatóan vannak elhelyezve. Azt gondolom: Ide nekem ezt a kamrát, adjatok 4 órát és meglátjátok, milyen jó lesz a végeredmény!

És a végeredmény? TÉR, FELLÉLEGZÉS, IDŐ, ÁTLÁTHATÓSÁG

Nagyon jó érzés, amikor egy frissen rendberakott konyhát, gyerekszobát látok működni! Látom, hogy mekkora öröm egy anyának/apának egy  jól működő konyhában főzni, egy gyereknek egy átlátható gyerekszobában játszani, a játékokat elrakni.