Maglóczki Gréta

greta2bw3
Gréti

Amikor időről-időre számvetést tartok elért és még meg nem valósult céljaim között, gyakran  azon kapom magam, hogy az elképzelt esemény vagy szerep szinte eltörpül a szépen megkomponált, hangsúlyos díszletek között: egyetemista, aki egy fárasztó nap után hazaérve becsúsztatja a jegyzeteit a polcon katonás rendben álló könyvek sorába, feleség, aki a nagy műgonddal megkomponált terítékre helyezi a forró levesestálat, anyuka, aki az utolsó illatos babaruhát is precízen a szárítóra teríti… Mind külső megjelenésemben, mind tárgyi környezetemben lételemem a rend és rendezettség. Kétgyerekes anyukaként a valós életem azért szerencsére nem a tökéletes színpad megteremtésének akarásában zajlik- azt hiszen nagy bajban is lennék egy szenvedélyesen alkotó, gyűjtögető hétéves kislány, és egy, még csapongó játékkedvvel ide-oda szaladgáló kétéves kicsi fiú mellett. Ha időnként nagynak is tűnik a kihívás, mégis minden nap ugyanazzal az elszántsággal törekszem otthonunkban a harmónia megtartására, visszaállítására.

Amikor úton vagyok, várakozom, látok, vagy látogatok, fejben sokszor szelektíválok, kategorizálok, teret rendezek, dekorálok. A tárgyak sokasága, a zsúfoltság inspirál és cselekvésre ösztönöz: úgy érzem, meg kell szüntetnem a tárgyi környezet kuszaságát. A káoszban könnyen és gyorsan felismerem a rend lehetőségét, és azt a kezdőpontot, amelyből kiindulva a logikus egymásutániság és átláthatóság megteremthető.

Korábbi munkahelyeimen sem tagadtam meg önmagam: ha már szabadulnom kellett az Excel-táblák és Word-dokumentumok szorításából, az iratok aprólékos rendszerezése vagy a térrendezés juttatott levegőhöz. Minden esetben megtaláltam a személyiségemnek megfelelő tevékenységet. Amikor könyvkiadóban dolgoztam, elfekvőben lévő könyveket kategorizáltam, ingatlanberuházó cég kereskedelmi asszisztenseként bemutató lakás berendezését vállaltam nagy örömmel.

A levegős, tiszta terek, a nyilvánvaló funkcionalitás, a logikus tárolás nyugalmat és biztonságérzetet ad. Hihetetlen öröm, amikor elindulóban végigfuttatjuk a szemünket a jól és szépen belakott tereken, mielőtt behajtjuk magunk mögött az ajtót. A Rendberaklakkal azok számára is elérhetővé válhat ez a jóleső mozdulat, akiknek nem teszi lehetővé kedve vagy ideje, esetleg nem tudja, hogyan fogjon hozzá, hogy meglévő tárgyai közt rendszerezzen. Nekem kevesebb excel-tábla, rengeteg levegő…